2011. május 11., szerda

Nem csak az ördög lakik a részletekben

Hé, Ember

Levelet kaptam, ezzel a megszólítással: Tisztelt Cég!
Kedvem lett volna azt válaszolni: Hé, Ember, a megszólítás a marketing egyik fontos eleme!
A kedves nézőink, kedves hallgatóim, kedves olvasóim - mind-mind hibás szemléletből adódik. A beszélő-író ember a sokadalmat látja megszólítottként maga előtt, holott a tévedést az olvasó ember világítja meg legjobban: ő egyedül van, egyedül olvas, egyedül tartja a kezében a könyvet - vagyis a többes szám aligha illik rá.

A szemléletből adódó udvariasság

Gondolnánk, a duguláselhárítás olyan "bumfordi munka", pedig ebben is igaz a megfigyelés: egy-egy munka jellegét, minőségét a szakember hozzáállása határozza meg!
Olvassuk csak el Dancs Gyula víz-, gázszerelő mester, a duguláselhárítás szakemberének honlapjáról a hozzáállásáról valló sorait:

"Az ápolt megjelenés, a kulturált és tiszta munkavégzés, a tiszteleten alapuló kommunikáció sokat javít az ügyfél hangulatán. Visszatérő klienseim hangsúlyozzák, milyen nagy öröm számukra, hogy szakértelmem megnyugtató, együttérző stílussal párosul."
Forrás: Duguláselhárítás Budapest


Lám, ez az az eset, amikor a gondolkozás középpontjában nem a sokadalom, nem egy massza áll, hanem a konkrét, bajban lévő ember, aki igénybe veszi a szolgáltatásunkat!

***
Hasonló téma:

Arcélek: a duguláselhárító

2 megjegyzés:

alabardos írta...

Az a baj, hogy kamaszként beszorulunk egy béna jónapottal a szia és a csókolom közé...
Talán azért mert akinek meg kéne tanítani udvariasan kommunikálni, maga sem tud.

Bognár László írta...

Kevés a jó minta - ebben igazad van kedves Alabárdos!